domingo, 2 de octubre de 2011

UN DIA DE NASSOS!

ELS PALLASSOS ARRIBEN AL ZOO

El passat dissabte 1 d’octubre, en el zoològic de Barcelona i a altres instal·lacions (el Tibidabo, Portaventura i Aqualeon) es va dur a terme una activitat ben diferent. Una ONG anomenada Pallapupas, els integrants de la qual són pallassos encarregats d’arrencar un somriure als nens hospitalitzats i als avis malalts, va omplir d’alegria el zoo. El seu objectiu era fer-se conèixer i recaptar diners per aconseguir millorar les seves prestacions. Aquesta jornada tan especial va rebre el nom d’Un dia de Nassos!.

Els dos requisits: l’entrada al zoo i el nas de pallasso.


Ja abans d’entrar al zoo, es podia veure a uns quants voluntaris fent propaganda d’aquesta celebració. A més, s’havien instal·lat a una taula on venien entrades amb un 20% de descompte i nassos de pallasso per a totes aquelles persones que volguessin aportar quelcom a l’associació sense ànim de lucre.

A dins l’espai, un grup de cinc pallassos es movia per lliure. Es podien trobar a qualsevol racó del zoo, encara que on més interactuaven amb les persones, principalment amb els nens, era a l’espai on es formava la cua per anar a veure l’actuació des dofins. Els petits se’ls miraven incrèduls mentre els pares somreien davant la seva desimboltura.


El grup de pallassos anava voltant pel parc oferint l’oportunitat de somriure a tothom.


Vaig tenir l’oportunitat de parlar amb un voluntari, l’Albert, que estava a fora del recinte, venent entrades i promocionant l’ONG:

-          Quina finalitat té la vostra acció?
Les nostres dues principals finalitats són donar a conèixer l’entitat i, a més, també recollir fons per saber donar continuïtat a l’activitat d’aquesta ONG.

-          On destinareu els diners recaptats?
En principi aniran a l’organització, ja que hi ha coses que s’han de mantenir. Pel que fa a nivell de voluntaris, les persones d’aquesta entitat som les que som.

-          Perquè heu estat vosaltres qui heu decidit participar en aquesta celebració, no?
Sí. Tot això es fa un cop a l’any i aquest és la segona vegada que s’ha dut a terme. Per aconseguir-ho, es parla amb el zoo però, a més, aquest espectacle es fa a Aqualeon, a Portaventura i al Tibidabo.

-          Aneu cada dia als hospitals?
Sí, els pallassos van on poden trobar els nens i els canten, els animen, els fan passar una bona estona... Ja no només als petits, sinó que també als seus pares. D’aquesta manera intenten que, com a mínim, la seva qualitat de vida millori. Quan un somriu, genera energies positives de manera que s’alleuja el dolor del pacient.

-          És a dir, utilitzeu la tècnica de la risoteràpia.
Exacte. Això ja es va inventar fa molt temps i és un mètode infalible.      


3 comentarios:

marta juvé dijo...

Un dia ple de somriures i de tendresa. Us asseguro que he practicat la risoterapia!!!!!

El Lloro Molon dijo...

Esta ben escrit,
Les fotos estan força be, pero alguna cladria millorar.
Tambe estaria xulo un video i mirar de oferir descomptes per els teus lectors.
Anims i endevant

Luke Phoenix dijo...

De veritat que t'havies de posar un nas de paiasso per entrar? Què fort! Però, la veritat, m'hagués encantat anar!

Petó cuqui, fins ara!