jueves, 10 de noviembre de 2011

CONTINUEN LES OBRES DEL ZOO

El zoo de Barcelona va anunciar el 30 de desembre del 2008 l'inici de la construcció de noves instal·lacions amb la intenció d'oferir els animals un entorn que s'aproximés el màxim possible al seu natural. El projecte inicial dividia el zoo en dos: el zoo marí, situat entre el parc dels auditoris del Fòrum i la platja de la Mar Bella, i el zoo de la Ciutadella. Tanmateix, després de les eleccions municipals d'aquest 2011, l'actual alcalde de la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, va decidir posposar la idea de la construcció del zoo marí per tal de poder centrar-se en la reforma del ja existent zoo.

D'aquesta manera, durant els passats 2009 i 2010 es van construir nous recintes, els quals incloïen el Terra de Dragons (on habiten els dragons de Komodo) i les noves instal·lacions del Formiguer Gegant i del Lanius, un gènere d'ocells de la família dels lànids (botxins). També van construir els dormitoris dels dos elefants, Yoyo i Susi. Aquest dos mamífers van crear disparitat d'opinions entre el públic a l'hora de jutjar el recinte que habiten. Per fer callar les crítiques negatives, es va proposar inicialment la creació d'un espai semblant al d'una petita sabana. Tot i les bones intencions, així com s'ha aparcat el projecte del zoo marí, també s'ha posposat la creació d'aquesta instal·lació. D'aquesta manera, ha reduït un 60% la inversió respecte l'any 2010, encara que el nombre de visitants està fregant el rècord històric aquest any.  

Els dormitoris dels elefants després de les obres

Tanmateix, actualment s’està remodelant la instal·lació dels hipopòtams, als quals se’ls vol habilitar un major espai per al seu bany. D’aquesta manera, les obres del zoo continuen i, fins i tot, sembla que no tinguin un final proper. 

Pancarta senyalitzant les obres encara presents

No hay comentarios: